Broodje gezond

Tarwe of spelt? Met of zonder gluten? Of toch liever havermout als ontbijt? Bij het wel of niet eten van brood vliegen de gezondheidsmythes je om de oren. Die zijn maar ten dele waar, constateert de Consumentenbond Minigids.

Een lekker gevoel: brood kopen bij de bakkerswinkel. Zonder extra toevoegingen en heel ambachtelijk, denk je dan. Maar dat hoeft niet bij elke bakkerij zo te zijn. Brood uit de supermarkt kan daarentegen ook juist heel vers zijn. Het is maar net wat je lekker vindt: welke smaak, ingrediënten en textuur.

‘Glutenvrij’ klinkt gezond, maar wat je ervoor terugkrijgt is heel veel zout in je brood. Fijn dat de Consumentenbond Minigids dat allemaal helder op een rij zet. En ik vond het heel erg leuk om brood-illustraties te maken! Met: een uitgebreide lunchtafel, lieve bakdames en een norse bakker-met-snor.

 

Brood door Grootzus