Digikloof?

Het vreselijke verhaal van de 13-jarige Freek hebben we op het journaal voorbij zien komen. Het tergende cyberpesten blijft hem voor altijd achtervolgen, want internet vergeet niets. Kinderen kunnen deze gevolgen niet overzien – maar worden soms juist ook slimmer van online zijn.

Zoals het J/M voor Ouders betaamt, wordt de opvoeding van onze huidige cybergeneratie nauwkeurig afgewogen en geanalyseerd. Met kritische experts, persoonlijke ervaringen en veel research wordt het onderwerp in kaart gebracht. Is er een nieuwe digikloof, is de vraag? Het antwoord blijft tweeledig. Ja, kinderen zijn je altijd net een stap voor in hun online gedrag en nee, het is het niet onmogelijk om ze daarin te volgen.

Probeer je te verdiepen in hun online voorkeuren en praat erover met ze. Een raadzaam advies voor alle ouders, met kinderen die spelletjes spelen op de iPad of berichtjes sturen op de smartphone; opvoeden gaat online gewoon door. Grootzus verbeeldde het enorme, prikkelende internetdomein en de invloed daarvan op de kinderhersens in fleurige retro prenten.